BiH

Tuzlanska bolnica na dvije sedmice prestaje raditi hladne operacije

Menadžment UKC Tuzla će i dalje pratiti epidemiološku situaciju u TK i uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK donositi naredne odluke

UKC Tuzla - Screenshot

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u TK, menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla je donio odluku da od sutra, 24.juna 2020.godine, narednih 14 dana prekida sa izvođenjem elektivnih (hladnih) operativnih zahvata.

Rad u specijalističko konsultativnim ambulantama ostaje organizovan na način da iste rade u vremenskom periodu od 8:00 do 20:00 sati, tako da se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vrši u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.

“Apelujemo na pacijente da su u obavezi prilikom prolaska kroz trijažne punktove na ulazu u UKC Tuzla imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), održavanja propisane fizičke distance gdje je to moguće, kao i izbjegavanje okupljanja u većim grupama”, poručuju iz UKC Tuzla.

Menadžment UKC Tuzla će i dalje pratiti epidemiološku situaciju u TK i uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK donositi naredne odluke, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh