BiH

Nisu imali nikakve simptome: Pet uposlenika Doma zdravlja Olovo pozitivno na koronavirus

Uposlenici Doma zdravlja Olovo, njih pet, pozitivno je na koronavirus, potvrdio je za Faktor dr. Izudin Kućanović, direktor te zdravstvene ustanove.

Dom zdravlja Olovo - Facebook

Prema njegovim riječima, u petak poslijepodne je rutinskim testiranjem kod jedne uposlenice Doma zdravlja Olovo potvrđen koronavirus.

– Ona nije imala nikakvih simptoma. Nakon toga smo izvršili testiranje većeg broja uposlenika i jutros smo dobili nalaze da je dodatnih četvero pozitivno. Niko od osoba koje su pozitivne nema nikakvih simptoma ili tegoba, čak i neki od bliskih kontakata pozitivnih osoba koje smo do sada tetsirali, su negativni. Poduzete su sve protuepidemijske mjere koje su predviđene, osobe su stavljene u izolaciju, kao i njihovi kontakti, te je naravno izvršena i dezinfekcija svih prostorija, tako da očekujemo da ćemo to staviti pod kontrolu – istakao je dr. Kućanović.

Dodao je kako su markirani svi kontakti pozitivnih osoba, te da se rade dalje epidemiološke ankete, kao i markiranje te eventualno testiranje svih kontakata.

– Do sada su urađena 22 testa osoblja. Osim toga, u posljednje vrijeme testiramo sve pacijente kojima je potrebna bilo kakva intervencija u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tako da je to jedan veliki broj testova koje radimo – kazao je direktor Doma zdravlja Olovo, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh