BiH

Dodik na poziv Putina doputovao u Moskvu, s njim letio i Kusturica

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine doputovao je u Moskvu gdje će prisustvovati Paradi pobjede. S Dodikom je u avionu Vlade RS putovao i kontraverzni filmski reditelj Emir Kusturica.

Milorad Dodik - Twitter

Kako su kazali u SNSD-u, Dodik je putovao u Moskvu na poziv predsjednika Vladimir Putina, a na aerodromu ga je dočekala “ruska delegacija uz najviše državne počasti”.

Ranije se Parada pobjede tradicionalno organizirala 9. maja na Dan pobjede nad fašizmom, ali je ove godine zbog pandemije koronavirusa pomjerena za 24. juni.

Tog dana je 1945. godine na Crvenom trgu održana historijska parada pobjednika koju su predvodili maršali Georgij Žukov i Konstantin Rokosovski.

U isto vrijeme u Moskvi boravit će i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Prisustvovati je trebao i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, ali je zbog kvara aviona to stavljeno pod znak pitanja, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh