BiH

Saobraćaj obustavljen: Izlila se rijeka Drinjača kod Zvornika i potopila dio magistralnog puta

U mjestu Kušlat na magistralnom putu Zvornik-Milići je došlo do izlijevanja rijeke Drinjače zbog čega je na ovoj dionici saobraćaj obustavljen.

Izlila se rijeka Drinjača kod Zvornika - Facebook

Drinjača se izlila na dijelu puta koji vodi od Konjević polja ka Zvorniku na području opštine Zvornik. Iz BIHAMK-a su rekli da je saobraćaj zbog toga obustavljen.

S obje strane su se formirale kolone automobila koje čekaju da se voda povuče kako bi nastavili dalje.

U ovom dijelu gdje se rijeka izlila nema kuća kojima bi prijetila opasnost od plavljenja, međutim ranijih godina se također dešavalo da se Drinjača izlije, a nakon povlačenja 2014. godine je napravila značajnu štetu na putu.

Policija je na terenu i ne dozvoljava vozačima da pokušaju preći preplavljeni dio objasnivši da je “područje potkopano”, odnosno da je put vjerovatno i ovaj put oštetila voda.

U blizini mjesta gdje je rijeka nabujala se nalazi mala hidroelektrana “Ispod Kušlata”, a povlačenje rijeke i normalizacija saobraćaja bi se moglo očekivati i ubrzo nakon puštanja brane, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh