BiH

Apokaliptične scene u Petrovu: Oružane snage BiH od jutros čiste korito Jadrine da spriječe dalje izlijevanje

Radovi na uređenju obala, djelimičnom izmeštanju i čišćenju korita rijeke Jadrine nastavljeni su i jutros

Od petka se inžinjeri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa 11 teških mašina nalaze u općini Petrovo na Ozrenu, kako bi od nedavnih katastrofalnih poplava očistili korito rijeke Jadrine i lokalne puteve koje su odnijele bujice.

Radovi na uređenju obala, djelimičnom izmeštanju i čišćenju korita rijeke Jadrine nastavljeni su i jutros. Ovo će prema riječima načenika Petrova Ozrenka Petkovića, biti velika pomoć siromašnoj općini da se srpiječe veće poplave.

– Poplave koje su se desile prije nekoliko dana napravile su nam štetu oko milion maraka. Stradali su skoro svi lokalni putevi, a rijeka Jadrina je plavila kuće i nosila pomoćne objekte i stoku kod mještana. Naš budžet je skroman, pa je angažman OS BiH bio neminovan i zahvalni smo njihovom odzivu – kaže Petković.

Na obali Jadrine smo zatekli i oca i sina Dušana i Tonija Mirosavljevića, čiju kuću ni jedna poplava nije obišla. Nadaju se da će se ovim potezom eventualno nove poplave bar ublažiti, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh