BiH

Gradski odbor HDZ-a: Neprihvatljiva odluka da Željko Komšić bude počasni građanin Živinica

Oglasili se nakon nekoliko dana

Željko Komšić - Avaz.ba

Odlukom Gradskog vijeća, članu Predsjedištva BiH i lideru DF-a, Željku Komšiću, dodijeljeno je najveće priznanje grada “Počasni građanin grada Živinice”. Očekivano, takva odluka nije se dopala Gradskom odboru HDZ-a koji je danas, s nekoliko dana zakašnjeana, reagirao ljutitim saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Lokalna pitanja
Kao parlamentarna stranka u Gradskom vijeću Živinice koja pored svih prava, obveza i zadaća koje iz toga proizilaze, odnosno prava i obveze da sudjeluje u rješavanju svih lokalnih pitanja od značaja za sve građane našega grada, ima i obvezu i zadaću da skrbi o pravima i interesima hrvatskog naroda našega grada, a za što je legitimitet i legalitet dobiven na posljednjim lokalnim izborima gotovo 95- postnom potporom istih tih Hrvata, stoji u sapćenju Gradskog odbora HDZ Bih Živinice.

GO HDZ BiH Živinice ističe kako im je neshvatljiva i u isto vrijeme neprihvatljiva odluka Gradskog vijeća Živinice o proglašenju Željka Komšića počasnim građaninom i tog grada pogotovo ako znamo da je opće poznata činjenica da isti obnaša poziciju hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine protivno gotovo apsolutnoj volji volje istog naroda kojeg bi trebao predstavljati.

Postavili pitanja
S tim u vezi Gradski odbor HDZ BiH Živinice svim političkim subjektima tog grada, kao i svim sugrađanima, postavio je nekoliko pitanja:

– Može li nam bilo tko pojasniti čime je Željko Komšić zadužio naš grad da bude proglašen počasnim građaninom?

– Koji je doprinos Željka Komšića promociji našega grada?

– Koji su to infrastrukturni ili bilo koji drugi projekti koje je predložio, podupro ili na bilo koji drugi način afirmirao koji su doprinijeli razvoju našega grada?

– Koji je doprinos Željka Komšića u očuvanju multietničnosti i multikulturalnosti našega grada i očuvanju suživotu njegovih građana?

– U gradu Živinice Željko Komšić je dobio više od 7.800 bošnjačkih glasova i ne više od 10 hrvatskih glasova, zar to nije bilo dovoljno već ga se mora proglasiti i počasnim građaninom. Kakva nam se to poruka šalje?

– Zar u ovoj prelijepoj nam domovini nema osoba iz javnog, sportskog, kulturnog i drugih polja života koji su zaslužili da ponesu ovu laskavu titulu a koji su daleko više učinili za naš grad od Željka Komšića, čiji je jedini doprinos unošenje stalnog prijepora između Hrvata i Bošnjaka?

– Na kraju želimo citirati stihove jedne naše sevdalinke koja u samo četiri riječi oslikava Bosnu i Hercegovinu kao i život u njoj. „Od nameta nema selameta“, stoji u priopćenju GO HDZ BiH Živinice, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh