BiH

Doktor Duronjić o ličnoj borbi protiv korone: Mislim da me sve snašlo, izostao samo respirator

On ističe da nije očekivao dramatičnu sliku kada je saznao da je zaražen koronavirusom

Mladen Duronjić / Screenshot - Youtube

Iako se broj zaraženih koronavirusom svakodnevno povećava, veliki je broj i onih koji su se oporavili. Trenutni broj onih koji su se izborili sa virusom je 2.249. Među njima je i doktor Mladen Duronjić, načelnik Klinike za plućne bolesti UKC-a RS.

“Biti u ovakvom grotlu u borbi sa koronavirusom, a ostati neinficiran, veoma je teško”, kaže dr. Duronjić u razgovoru za BHRT.

On ističe da nije očekivao dramatičnu sliku kada je saznao da je zaražen koronavirusom.

“Moja forma je bila top. Ja sam mislio, ako se zarazim, to će biti blagi simptomi i neće ostaviti nekakav trag…”, navodi Duronjić.

Ipak, kako kaže, osjetio je sve najozbiljnije simptome novog virusa koji je pogodio našu planetu.

“Mislim da me je sve snašlo, izostao je samo respirator”, prisjeća se Duronjić.

Naš sugovornik upozorava da virus ne napada samo pluća, već i mozak.

“Napada i krvne sudove, zatim uzrokuje promjene na slezeni, bubrezima, pogotovo na srcu i srčanim mišićima. Dakle, posljedice se mogu prikazati tek nakon nekoliko mjeseci ili godina. Sve je novo, i pacijenti to treba da znaju. Medicina ne može sve popraviti što bolest pokvari”, rekao je dr. Duronjić za “BHRT“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh