BiH

Potvrđeno 66 novih slučajeva zaraze korona virusom u BiH

Ukupno 66 novih slučajeva zaraze korona virusom zabilježeno je u Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata, podaci su nadležnih entitetskih institucija.

Sarajevo - Twitter

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati), u Federaciji BiH testirano je 548 uzoraka, od kojih je 36 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo..

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 261 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je jutros iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz institucija pozivaju građane da poštuju propisane mjere, nose zaštitne maske i održavaju fizičku distancu, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh