BiH

Brze inspekcijske kontrole u FBiH, zapečatili 71 objekat

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine započela je na cijelom području FBIH brze kontrole.

Federalna inspekcija FBiH - Twitter

Danas su do 16 sati inspektori porezne uprave završili 463 kontrole u kojima su otkrili 122 neprijavljena radnika, 94 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 20 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 24 objekta koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

– Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odborenja, zapečaćen je 71 objekat i u 274 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 495.410,00 KM… – rekao nam je Šerif Isović v.d. direktora Porezne uprave FBiH,prenosi Faktor.

Dodaje da se inspekcijski nadzori nastavljaju sutra i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom kako bi se zaštitili od kazni i ne potrebnih troškova….


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh