BiH

Porodica iz Brčkog zaražena koronavirusom, infekciju im prenijeli gosti iz Beograda

Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području Brčko distrikta, a među njima je i beba. Kako je zvanično potvrđeno, riječ je o tročlanoj porodici i jednom starijem muškarcu, a infekciju su im prenijeli gosti iz Beograda.

Brčko - Manager.ba

Epidemiolozi iz Brčko distrikta danas su kazali da otkrivanje novih slučajeva nije iznenađujuće, shodno epidemiološkoj situaciji u ostalim sredinama naše zemlje, ali i otvaranju granica.

“Ovo je nešto što se moglo očekivati nakon popuštanja mjera i otvaranja granica. Svi smo svjesni da je opasnost postojala i da je virus tu te da je moguće da dođe kod nas. Kada je riječ o novootkrivenim slučajevima, u pitanju je porodica iz Brčkog. Oni su imali goste iz Beograda koji su kasnije saznali i sami da su pozitivni. Ovdje je jasna situacija ko je izvor zaraze”, kazala je šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić, prenosi “Klix“.

Kontakti zaraženih osoba su stavljeni pod epidemiološki nadzor. Prema riječima Nikolić, tri zaražene osobe su sa slabom kliničkom slikom, dok je jedan pacijent sa teškom i prati je obostrana upala pluća.

“Bez obzira što imamo nova četiri slučaja situacija je u potpunosti pod kontrolom”, navela je Nikolić te dodala da je sada sve na građanima, a ukoliko budu poštovali mjere moći će se nositi sa novom situacijom.

Inače, od početka epidemije do danas na prostoru Brčko distrikta potvrđena su 24 slučaja zaraze koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh