BiH

Usvojen budžet za 2020. godinu, uvrštena stavka za izbore od 4,2 miliona KM

Ovu informaciju potvrdio je ministar odbrane Sifet Podžić

Vijeće ministara - Avaz

Na sjednici Vijeća ministara BiH danas je usvojen budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. u okviru čega su i sredstva za predstojeće lokalne izbore u iznosu od 4,2 miliona KM.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” ministar odbrane Sifet Podžić, koji je kako je jutros najavio u izjavi za naš portal jedini glasao protiv usvajanja budžeta.

Budžet, prema proceduri, bit će upućen na odobrenje Predsjedništvu BiH.

Ovo je drugi put da Vijeće ministara usvaja budžet za 2020. Ranije je usvojen u martu, ali ga je Predsjedništvo BiH vratili na doradu, zbog kako je rečeno planiranih sredstava za borbu protiv pandemije.

Informacija o usvajanju budžeta potvrđena je i na press konferenciji za medije, a potvrdio ju je ministar finansija Vjekoslav Bevandu, na čiji je prijedlog budžet i usvojen.

Informacija o usvajanju budžeta potvrđena je i na press konferenciji za medije, a potvrdio ju je ministar finansija Vjekoslav Bevanda, na čiji je prijedlog budžet i usvojen.

– Atmosfera na sjednici je bila dobra, svi su normalno nezadovoljni. Našalio sam se, kako neću biti nezadovoljan kad je mom ministarstvu smanjeno 900.000 KM. Svi su poluzadovoljni – kazao je Bevanda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh