BiH

Sad se pripremite na novi preokret: Meteorolozi od večeras najavljuju opet potop, munje i gromove…

Sedmicu koja je pred nama obilježit će nestabilno vrijeme sa kišom, uz povremene sunčane intervale, dok se u centralnoj i sjevernoj Bosni prognoziraju obilni pljuskovi praćeni grmljavinom

Kiša - Nezavisne.com

Nakon sunčanog i toplog vikenda, bh. meteorolozi najavlju novu promjenu vremena, koja će u Bosu i Hercegovinu stići već danas u poposnevnim satima, a nastaviti se i kroz sedmicu pred nama. Za naredne dane, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas nestabilno vrijeme sa puno kiše, pljuskova i grmljavine.

U ponedjeljak, 15. juna, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i dio večeri kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 18 do 24 °C.

U utorak 16. juna, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24 °C.

U srijedu, 17. juna, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u većini područja. U Hercegovini je moguća grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25 °C.

U četvrtak 18. juna, prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovii i na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 °C.

Stabilnije, ali uz slabljenje južnog strujanja zraka i nešto svježije prognozira se od 18. do 22. juna. I u ovom razdoblju, uz moguće duže sunčane intervale, meteorolozi najavljuju pljuskove.
Minimalne temperature zraka varirat će između 11°C i 15°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 22°C i 27°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh