BiH

Apel kriznog štaba: Nosite maske, izbjegavajte okupljanja i držite distancu

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testirana su 832 uzorka, od kojih je 24 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo.

Sarajevo - Faktor.ba

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 980 pacijenata, dok je trenutno aktivno 295 slučajeva pozitivnih na COVID-19. Do sada je zabilježen 41 smrtni slučaj.

Iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva napominju na neophodnost pridržavanja mjera lične/osobne zaštite i poštivanje preporuka:

“Naredbom koja je na snazi obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba. Izbjegavanje većih okupljanja, držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora mjere su kojima možemo spriječiti širenje virusa i povećanje broja oboljelih”, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh