BiH

U Potočarima 11. jula neće moći prisustvovati svi koji žele

Komemoraciji u Potočarima 11. jula neće moći prisustvovati svi koji to žele budući da su donesene epidemiološke mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Potočari - Faktor.ba

Komemoraciji u Potočarima 11. jula neće moći prisustvovati svi koji to žele budući da su donesene epidemiološke mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa, potvrdio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić, prenosi “Klix“.

Moramo biti odgovorni prema javnosti i prema javnom zdravlju. I neće svi koji žele ove godine moći biti prisutni u Potočarima 11. jula. Stoga želim da vas sve pozovem da dođete u Srebrenicu, odnosno u Memorijalni centar Srebrenica-Potočari svaki dan tokom jula. Ulazak i u mezarje i u centar je dopušten grupama do 50 ljudi. Centar primjenjuje sve epidemiološke mjere“, napisao je Suljagić na Twitteru.

Posjetioci će, kako je naveo, moći pogledati postojeće stalne postavke, uvjeriti se u stanje centra i podržati njegov rad.

Tokom jula ćete moći pogledati, između ostalog, izložbu Safeta Zeca i izložbu koju trenutno pripremaju Zijah Gafić, Ron Haviv, Paul Lowe i Tony Birtley, Gary Knight, Rod Nordland koja uključuje i dosad neobjavljivane Tonyjeve snimke Srebrenice iz 1993. godine. Između ostalog“, objavio je Suljagić.

Podsjećamo, rukovodstvo Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine održalo je 8. juna sastanak sa predsjednicima pododbora u prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Dogovoreno je da, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom novog koronavirusa, a na osnovu ranijih zaključaka OO, komemoracija 11. bude održana putem videolinka.

To podrazumijeva mogućnost stranim državnicima i zvaničnicima da pošalju poruku i obrate se javnosti direktno putem videolinka ili snimljenom video porukom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh