BiH

Dodik došao na rođendan najstarijoj Prijedorčanki: “Često ga poistovjećuje s Titom”

Najstarija Prijedorčanka veoma je aktivna

Vedar duh i vitalan izgled bake Mare Kragulj iz sela Rakelići kod Prijedora uspješno skrivaju životno breme koje ova vremešna starica, iako izboranog lica, sa osmijehom nosi već čitav vijek.

Na listu malobrojnih stogodišnjaka u RS Mara se upisala 10. juna, a 100. rođendan proslavlja danas uz pjesmu, neizostavnu tortu i svjećice.

Iako je bez supruga i djece, njena mnogobrojna porodica potrudila se da organizuje proslavu za pamćenje, jer je Mara, kako kažu, cijeli svoj život podredila njima, pomažući im kad god je trebalo.

– Uvijek se svima našla pri ruci. U znak zahvalnosti zbog svega što je činila za nas priredili smo joj proslavu 100. rođendana u jednom restoranu. Zbog ograničenja od 50 osoba okupiće se samo najbliža porodica, a komšije i prijatelje ugostit ćemo u nedjelju u Marinoj kući – ističe Milan Rokvić, Marin bratić, koji se već nekoliko godina stara o njoj.

Dodaje da je Mara prvorođeno žensko dijete u braku Mlađena i Krstine Rokvić i da je jedina živa od njihove osmoro djece. Iza sebe ima dva braka, a pola svog života provela je u Austriji, gdje je zaradila penziju.

– Prvi put se udala sa 20 godina i u tom braku je rodila sina koji je umro tokom Drugog svjetskog rata. Sa drugim suprugom, koji je davno preminuo, nije imala djece. Radila je kao sobarica u Beču, gdje je živjela do duboko u starost. U rodne Rakeliće vratila se prije nekoliko godina i sve doskora je živjela sama u svoj kući, a moja porodica ju je svakodnevno obilazila – navodi Rokvić i dodaje da baka Mara sada živi s njegovom porodicom.

Najstarija Prijedorčanka, priča Rokvić, veoma je aktivna. U stanju je da po pola dana plijevi baštu, a strastveni je obožavalac Novaka Đokovića, čije teniske mečeve ne propušta. Baka Mara mnogo voli i Milorada Dodika, kojeg nerijetko poistovjećuje sa Titom,prenosi Fokus.

Upravo joj se i Dodik priključio na proslavi 100. rođendana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh