BiH

Direktor Hitne pomoći upozorava: Tri epidemiološke bombe u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini ponovo raste broj zaraženih koronavirusom.

Trijaža, Sarajevo - Radiosarajevo

Kako smo ranije pisano, u protekla 24 sata Klinički centar Univerziteta u Sarajevu registrirao je 23 nova slučaja, u Općoj bolnici je zbog zaraženosti osoblja zatvoren odjel pedijatrije, dok je u Tuzlanskom kantonu ponovo pokrenuta procedura za proglašenje epidemije.

Danas je od 23 pozitivna slučaja iz KCUS-a čak 17 iz Sarajeva, a pozitivne su po dvije osobe iz Travnika i Zenice te po jedna iz Maglaja i Trnova.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić na svom Facebook profilu upozorava na epidemiloške bombe.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Tri epidemiološke bombe (masovna javna okupljanja) aktivirane su u Sarajevu u proteklih dvadesetak dana, suprotno preporukama kriznih štabova!

– ko ih je organizovao, znamo

– ko je na njima učestvovao znamo

– da li su doprinijele pojavi povećanog broja Covid-19 pozitivnih slučajeva u Sarajevu, ne znamo

– ko ih je dozvolio ne znamo

– ko će / hoće li snositi poseljedice, ako se utvrdi odgovornost, ne znamo”, napisao je Zalihić, prenosi “Radiosarajevo“.

Adem Zahilić, Facebook


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh