BiH

Protest na Uborku: Žalili smo se, a ako nam se ne udovolji idemo i sa tužbama

Nekoliko stotina građana naselja u sjevernom dijelu Mostara okupilo se danas kod deponije Uborak na novom protestu, ovog puta simbolično na dan prve blokade deponije. Tog 10. juna 2019. započela je prava borba građana i aktivista za njihova prava, koja traje i danas. Predsjednik Udruženja Omer Hujdur u izjavi za medije poručio je vlastima da građani ne odustaju, te da neće dozvoliti da se proširuje deponija koja nema ni okolinsku dozvolu.

Uborak / PR - Haber.ba

– Želimo stati ispred deponije i jasno se usprotiviti apsurdnom proširenju iste, i to na osnovu stare okolinske dozvole koja je istekla još u oktobru 2019. godine. Već smo uložili žalbu drugostepenoj komisiji Federalnog inspektorata, a ako ne bude povoljnog odgovora, ići ćemo sa tužbama i procesima. Prethodno bismo ponovo i blokirali deponiju, rekao je Hujdur.

Uborak / PR – Haber.ba

Slično je i razmišljanje Samije Kazazić.

– Očigledno je da vlasti love u mutnom, te da obično na sastancima sa građanima kažu jedno, a u medijima kasnije nešto sasvim drugo. Nije nam do kraja jasno šta se događa s našim problemom i mi naravno ponovo dižemo glas za očuvanje zdravlja i spas naših života. Jasno je da nisu čista posla, te da se ovdje protupravno i na najprimitivniji način i dalje odlaže smeće. Želimo život bez ove ekološke bombe, poručila je Kazazić.

Uborak / PR – Haber.ba

Uborak / PR – Haber.ba

Uborak / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh