BiH

GRAS od sutra vozi u punom kapacitetu

Vodi se računa o higijeni vozila, poduzimaju mjere zaštite zdravlja i putnika i vozača

gras autobusi oslobodjenje

Vozila sarajevskog preduzeća GRAS od sutra će radnim danom voziti u punom kapacitetu, za sva četiri vida saobraćaja.

– Sutra do kraja dana bit će u potpunosti normaliziran javni gradski saobraćaj, u skladu sa redom vožnje radnim radom – kazao je za šef autobuskog saobraćaja preduzeća Senad Mujagić.

Pojašnjava da su odmah po ponovnom uspostavljanju javnog gradskog saobraćaja, nakon ublažavanja mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, vozila preduzeća GRAS saobraćala po nedjeljnoj šemi.

– Međutim, ubrzo smo za većinu linija ispoštovali zahtjeve putnika jer prva vožnja po nedjeljnoj šemi počinje u sedam ili malo poslije sedam sati što je već kasno za putnike koji idu na posao. Tako smo na dosta linija kretali od šest sati ujutro, a završna vožnja je bila u 22 sata. Od sutra će javni gradski prijevoz u radnom radu biti u punom kapacitetu – kazao je.

Javni gradski prijavoz u Kantonu Sarajevo ponovno je uspostavljen 15. maja. Vodi se računa o higijeni vozila, poduzimaju mjere zaštite zdravlja i putnika i vozača, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh