BiH

Muškarac zaražen koronavirusom u Zenici stigao autobusom iz inostranstva

Na području Zeničko-dobojskog kantona na KCUS potvrđen je jedan slučaj koronavirusa iz Zenice, a kako je potvrđeno radi se o muškarcu koji je autobusom stigao iz Švedske.

Zenica - Visitmycountry.net

Načelnik Odjela infektologije Kantonalne bolnice Zenica Ednan Drljević za “Klix” je kazao da je muškarca primljen i smješten u izolatorij.

Muškarac nema zabrinjavajuću epidemiološku sliku, obrađen je u zeničkoj Higijensko-epidemiološkoj službi i nema neke zabrinutosti. Započeli smo i s ispitivanjima kako bismo saznali ko je sve bio u autobusu s muškarcem kako bismo zaokružili taj krug“, kazao je Drljević.

Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić je istakao da muškarac nije epidemiološki interesantan te da njemu još nisu poznati detalji njegovog putovanja.

Smješten je u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica, a u protekla 24 sata testirali smo još 40 uzoraka u kantonu i imali smo jedan pozitivan slučaj medicinske sestre iz Tešnja čiji muž je radio u Pobjedi. Testirano je i medicinsko osoblje s kojim je bila u kontaktu i svi su negativni“, zaključio je Jupić.

Za sada nije poznato s kojom prevozničkom firmom je stigao u Zenicu, ali je poznato da živi sam te da nije imao kontakt s drugim osobama s obzirom da je sam vršio testiranje u privatnoj klinici, a zatim i u zeničkom HES-u.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh