BiH

Dvasetak kuća pod vodom, bujica nosila vozila, muškarac bio zarobljen ispod mosta

Da li je uzrok plavljenja Miričine nedavno obnovljena dionica magistralnog puta M-4 Tuzla – Doboj u Miričini, reći će struka

Poplave - Avaz

Danas oko 15 sati nevrijeme u vidu proloma oblaka ispod planine Ratiš, uzrokovalo je plavljenjem sela gračaničke i lukavačke općine. Poplave su zabilježene i u Srebreniku.

U gračaničkom naselju Miričina zbog začepljenih propusta bujične vode su poplavile dvadesetak kuća, a bujice su nosile i automobile. Da li je uzrok plavljenja Miričine nedavno obnovljena dionica magistralnog puta M-4 Tuzla – Doboj u Miričini, reći će struka, prenosi “Avaz“.

Vlasnicima kuća pričinjena je velika materijalna šteta. Na licu mjesta se našao gradonačelnik Gračanice Nusret Helić i obećao pomoć poplavljenim stambenim objektima.

Bujične vode sa obronaka Ratiša, poplavila su nekoliko kuća u naseljima Berkovica i Gnojnica u općini Lukavac, a kako je istakao načelnik Lukavca Edin Delić, iz bujica jednog potoka spašen je muškarac, kojeg je voda bila zarobila ispod mosta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh