BiH

Meteorologinja objasnila: Zašto je u BiH izdato žuto upozorenje i šta ono znači

Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljevinom može se očekivati i narednih dana, a i dalje će biti na snazi žuto upozorenje na opasne meteorološke prilike.

Vjetar - Ilustracija/Nezavisne.cm

Meteorologinja Federalnog hidrometeorološkog zavoda Ismira Ahmović pojašnjava u izjavi za “Fenu” da žuto upozorenje zapravo znači da je vrijeme potencijalno opasno, a shodno tome ljudi se moraju i ponašati.

“Mogu postojati uvjeti za pojavu oluje, grmljevine. Posebna pažnja potrebna je u izloženim područjima kao što su planine, šume i otvoreni tereni”, naglasila je.

Za područje Bosne i Hercegovine za danas je upaljen žuti meteoalarm, zbog grmljavine. U većem dijelu očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh