BiH

Bosanci i Hercegovci iz cijele države okupirali Baščaršiju

Bosanci i Hercegovci danas su okupirali centar i stari dio glavnog grada.

Sarajevo - Faktor.ba

Sunčano i lijepo vrijeme nakon perioda kiše i oblaka proteklih dana izmamilo je brojne šetače i goste iz drugih gradova na sarajevske ulice, prenosi “Faktor“.

Sarajevo – Faktor.ba

Pravi ljetni dan išao je na ruku mladim i starima, koji su i šopingirali, a predah i osvježenje potražili u mnogobrojnim baštama kafića i restorana.

Porodice sa malom djecom raspoloženo su ispunjavale želje svojim mališanima koji su se slikali kod Sebilja, glavnog simbola Baščaršije, ali i veselo trčkarali, hraneći i ganjajući golubove.

Ekipa “Faktora” kod Sebilja zatekla je porodicu Nukić iz Srebrenice, koja je lijep dan odlučila provesti u Sarajevu.

Sarajevo – Faktor.ba

Prvi put smo u šeheru nakon pandemije koronavirusa. Došli smo da obiđemo Sarajevo i da napunimo akumulatore koje smo potrošili u izolaciji. Osjećamo se lijepo. Tu sam sa suprugom i troje djece. U punom smo sastavu. Baščaršija je centar države i tu se čovjek lijepo osjeća – rekao je Sadmir Nukić koji je iskoristio priliku i da se kod Sebilja slika sa svojom porodicom za uspomenu.

Sarajevo – Faktor.ba

Pored porodice Nukić iz Srebrenice, u glavnom jezgru grada danas smo zatekli i Bosance i Hercegovce koji su u Sarajevo stigli iz Zenice, Tuzle, Mostara, Travnika, Bihaća…

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh