BiH

Federacija BiH: Moratorij za kredite produžen za dva mjeseca

Agencija za bankarstvo Federacije BiH produžila je moratorij na kredite za još dva mjeseca iako je Vlada FBiH proglasila prestanak prirodne nesreće, rekao je direktor Agencije Јasmin Mahmuzić.

Novac u BiH - Nezavisne.com

Mahmuzić je naveo da je odluka o produženju moratorija, kojom se daje dodatni prostor klijentima i bankama, usvojena 28. maja.

“Od dva mjeseca od dana prestanka stanja prirodne nesreće, klijenti s bankama mogu ugovoriti primjeren modalitet koji će pomoći da uspostave održiv model poslovanja i uredno izmirenje kreditnih obaveza”, rekao je Mahmuzić za “Avaz“.

On je dodao da su svi uslovi propisani odlukom za dobijanje moratorija ili druge posebne mjere ostali nepromijenjeni, što znači da je izmjenama i dopunama odluke, bankama omogućen dodatni period za pronalaženje modaliteta klijentima za izmirenje kreditnih obaveza s ciljem prilagođavanja poslovanja u nastalim uslovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh