BiH

Kvesić: Samo diletant može misliti da su ovo dobra vremena za uzeti novac

Što se mene tiče mogli su oni doći i jučer, i prije sedamnaest dana i za mjesec opet

Ante Kvesić - Fena

“Ja sam preoprezan čovjek”, kazao je direktor SKB Mostar Ante Kvesić komentirajući izuzimanje dokumentacije od strane Tužilaštva BiH u sklopu predmeta Respiratori.

“Federalna vlada je pred ovu COVID infekciju imala sastanak u širem sastavu, gdje je odlučeno da se bez javne nabavke, odnosno predviđenih procedura, može nabaviti direktnim pogađanjem s prodavačima ono što je nužno za COVID infekciju. Tu se radilo o zaštitnoj opremi, respiratorima. Takva odluka je donesena i onda kako se događalo što se događalo naravno da će to kontrolirati. Što se mene tiče, mi smo imali puno novaca u donaciji, skoro milion i po maraka. Kupili smo dosta zaštitne opreme, pet-šest respiratora”, kazao je Kvesić za “RTV HB“.

Istaknuo je kako samo idiot može misliti da niko neće doći kontrolirati što se radilo u vrijeme epidemije.

“Mi smo donijeli odluku da taj račun za donacije bude poseban podračun. Kao sudionike i potpisnike tog računa imali smo ljude koji nisu iz bolnice, i sve ono što smo napravili je tamo. I svima smo javili što smo kupili njihovom donacijom, od koje firme i po kojoj cijeni. Tako da, što se mene tiče mogli su oni doći i jučer, i prije sedamnaest dana i za mjesec opet. Mi smo ovaj posao odradili mirne savjesti. Samo diletant može misliti da su ovo dobra vremena za uzeti novac”, kazao je Kvesić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh