BiH

Koronavirusom zaražene dvije osobe u Živinicama, Krizni štab apeluje na pridržavanje mjera

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 437 uzoraka, od kojih su dva pozitivna na koronavirus.

Živinice, BiH - Zivinice-carsija.com

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom kantonu (Živinice).

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.437 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.107 osoba. Među oboljelim njih 611 (55%) su žene, a 496 (45%) muškarci.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok su trenutno aktivna 124 slučaja pozitivna na COVID-19.

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnju potrebu pridržavanja mjera lične zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh