BiH

Djevojčica za primjer sa 11 godina vozi traktor, hrani stoku i završava školske obaveze

Željana Nikolić (11) iz sela Brankovići u opštini Rogatica, postala je djevojčica za primjer..

Željana Nikolić - Screenshot/YouTube

Željana Nikolić (11) iz sela Brankovići u opštini Rogatica, postala je djevojčica za primjer, jer je pokazala da želja za radom dolazi u najranijem djetinjstvu. Ustaje rano, kako bi pomogla roditeljima da nahrane stoku i počiste štalu. Kada obavi taj, kao i druge poslove pomalo uči i piše domaće zadatke.

Pohađa školu Sveti Sava u kojoj je do sada nizala četvorke i petice.

Pratim nastavu, učim. Slobodno vrijeme provodim napolju. Pomažem roditeljima da namiruju stoku i mnogo volim mašine – kaže Željana.

Ništa ne bi bilo neobično u ovoj priči da ova djevojčica ne radi muške poljoprivredne poslove. Vozi auto, kamion i traktor. Ore freza i priprema zemlju za sijetvu.

Ja od svih poljoprivrednih mašina volim traktor. Mene je naučio da vozim moj rođak Vuk – dodaje ona. U traktor je prvi put sjela sa pet, a od osme godine počela je da ga vozi i obrađuje zemljište.

Vozim, orem, frezam, tanjiram. Sve radim što treba. Majka se malo bunila što sam naučila da vozim traktor – ističe Željana. Ova jedinstvena djevojčica se druži sa svojim vršnjacima od kojih niko, kako kaže, ne vozi traktor. Ali, mašine su njena velika ljubav.

Neobično im je kad vide žensko da vozi traktor – pojašnjava ova 11-godišnjakinja.

Da ima čarobni štapić Željana bi stvorila jedan traktor plave boje, sa točkovima koji bi mogli da se smanje i presijavaju u razne boje, piše “ATV“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh