BiH

Maske na otvorenom više nisu obavezne u RS-u

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak kojim prestaje obaveza korištenja zaštitne maske na otvorenom prostoru građana u RS, manjem entitetu u Bosni i Hercegovini.

Djeca i zaštitne maske - UNR.edu

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a kako je pojašnjeno u saopštenju iz Vlade RS nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije ostaje obaveza građana da se u zatvorenim prostorijama, pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korišćenja zaštitne maske, pridržavaju uputstva Instituta za javno zdravstvo RS za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja, javlja “Anadolu Agency”.

“Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene Zaključka o prestanku obustave javnog prevoza lica broj 32-2-3/20 od 8. maja”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da su prevoznici koji obavljaju prevoz lica su dužni organizovati rad u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo RS i mogućnošću redukovanja broja polazaka na autobuskim linijama u skladu sa potrebama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh