BiH

Prve fotografije: Hodžić, Solak i Novalić napustili Sud BiH

Zgradu Suda BiH oko 16:25 napustili su osumnjičeni u slučaju “Respiratori” Fadil Novalić, federalni premijer, Fahrudin Solak, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik firme Srebrena malina.

Fikret Hodžić ispred Suda BiH - NAP.ba

Sud BiH odnosno sutkinja Tatjana Kosović je nešto ranije donijela odluku kojom nije prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH za određivanjem jednomjesečnog pritvora, a koji su od četvrtka navečer lišeni slobode. Upravo je to bio jedan od razloga zašto su se odbrane protivile prijedlogu tvrdeći da su zakonski rokovi prošli i da je Tužilaštvo protivpravno zadržalo osumnjičene u pritvoru, prenosi “NAP“.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama s obzirom i da advokati osumnjičenih nemaju još uvijek rješenje Suda BiH, njima su određene mjere zabrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh