BiH

Odluka Suda BiH o pritvoru do 16 sati, Novalić odbija hranu i vodu

Sutkinja Kosović zamolila je premijera da ipak uzme hranu i vodu

Fadil Novalić - Fena.ba

Sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović do 16 sati trebala bi donijeti odluku o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje 30-dnevnog pritvora premijeru Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku, direktoru Srebrene maline Fikretu Hodžiću a koji se sumnjiče za više krivičnih djela u vezi nabavke 100 kineskih respiratora plaćenih 10,5 miliona KM.

Na ročištu koje je trajalo punih sedam sati i tužilački tim kojeg čine Džermin Pašić, Mirza Hukeljić i Merisa Nurkić i odbrane osumnjičenih iznijeli su argumente zašto bi trebao biti određen pritvor odnosno zašto bi Sud trebao odbiti takav prijedlog, prenosi “Fokus“.

Na ročištu se obratio i sam premijer Novalić kazavši da je samo falilo još “da kažu da smo i pandemiju uvezli iz Kine”.

“Upravu su moji branioci, koji su kazali da su mene primijetili iz međunarodne zajednice i kazali mi: “Hajde dečko”, a bukvalno, mi je Valentin Incko rekao tako. Rekli su mi da na nivou FBiH uradim ono što sam uradio u kompanijama gdje sam bio direktor, dok sam bio, baratao sam i sa dvije milijarde KM, a ne da se sad bavim sa 10 miliona. Tužilaštvo je pokazalo neznanje rada Vlade FBiH. Ovo što oni govore nije istina, kao što je rekao Njutn “ne može se opisati nešto što se nije dogodilo”, kazao je Novalić dodavši da hapšenje premijera jeste državni udar.

On je kazao da od četvrtka nije ni jeo ni pio, a da bi presudio sam sebi da je istina što govore tužioci.

Sutkinja Kosović zamolila je premijera da ipak uzme hranu i vodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh