BiH

Mirsad Hadžikadić pročitao zahtjeve opozicije na protestima u Sarajevu

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić koji je danas predvodio protestnu šetnju u Sarajevu kazao je ovo bio samo početak borbe, te da se sa današnjim događajem neće stati.

No image - Haber.ba

On je danas na ovim protestima na kojima je bilo više hiljada ljudi pročitao neke od zahtjeva, a oni se odnose na izmjenu Izbornog zakona do lokalnih izbora ove godine kako bi se omogućio mehanizam vanrednih izbora, zatim uvođenje elektronskog glasanja na izborima.

Plate i naknade u javnom sektoru treba uskladiti sa platama i nadoknadama u realnom sektoru. Tražimo primjenjivanje nulte tolerancije na korupciju, to pokazati na primjeru afere ‘Respiratori’ i kazniti sve učesnike kriminala. Također, potrebno je donijeti ekonomski poticaj za privredu, i to ne samo za one koji su oštećeni za vrijeme pandemije“, rekao je Hadžikadić.

Među zahtjevima koje je pročitao Hadžiakdić, je i onaj o provjerama diploma svih predstavnika vlasti, pravosuđa, pa i uposlenih javnih institucija.

Najavljujemo da ako ne bude pomaka mi ćemo se pojaviti ponovo za mjesec dana“, poručio je Hadžikadić, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh