BiH

Nakon osam godina nastavljeni radovi na gradnji nove zgrade KPZ-a Mostar

Radovi na izgradnji nove zgrade KPZ-a Mostar nastavljeni su danas, nakon što je prva faza okončana još 2012. godine.

Izgradnja zatvora - PR / Haber.ba

Na drugu se prema riječima direktora Borisa Džebe čekalo duže zbog nedostatka sredstava. On je naveo i da su sredstva u iznosu od 2,9 miliona maraka (bez PDV-a) za drugu fazu radova osigurana u Budžetu Federacije BiH, kao i da je riječ je o zatvoru poluotvorenog tipa, kapaciteta dvije stotine ljudi.

Nova zgrada će biti od velikog značaja za Grad, obzirom da je postojeća zgrada zatvora smještena u centru grada u blizini osnovne škole. Otvaranjem će, osim povećanja kapaciteta, doći i do povećanja broja radnih mjesta, jer ćemo trebati nove službenike i namještenike. Ovo bi trebao biti jedan od najsavremenijih zatvora na Balkanu, najavio je.

Drugu fazu radova izvodi kompanija ITC iz Zenice.

Ova faza će obuhvatiti samo grube radove. U trećoj, završenoj fazi preostat će fini i zanatski radovi. Intezivan rad u sklopu druge faze započet će tokom naredne sedmice. Rok za završetak druge faze je 12 mjeseci i siguran sam da ćemo uspjeti, posebno uzimajući u obzir da slijedi ljeto i povoljni vremenski uslovi, istakao je direktor kompanije ITC Suad Isaković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh