BiH

“Srebrena malina” još nije platila PDV za 20 respiratora, duguju ukupno 737.131 KM

Firma “FH Srebrena malina” jutros nije uplatila novac na jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) za uvezene respiratore, potvrdio je portparol UIO Ratko Kovačević.

"Srebrena Malina" - Vijesti.ba

“Uplate nema danas na kartici obveznika. Ukoliko se uplata izvrši danas, ista će biti proknjižena na kartici obveznika sutra iza 9 sati. Dakle, danas u toku dana neće biti više nikakvih promjena”, rekao je Kovačević, za “Klix“.

“FH Srebrena malina” trenutno duguje UIO porez na dodanu vrijednost po PDV prijavi za mjesec april koja nije još plaćena. Taj dug iznosi danas nešto više od 472.000 KM.

Također, dodatnih 20 respiratora se i dalje nalazi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pod carinskim nadzorom i oni će biti pušteni kada “FH Srebrena malina” plati uvozne dadžbine, tačnije PDV u iznosu od 265.131 KM.

Ovoj firmi je Sud BiH ranije blokirao račune odnosno više od milion KM na njima. Da li će određeni dio sredstava biti odblokiran kako bi platili PDV znat će se tokom dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh