BiH

Problemi sa srcem: U Sarajevu uspješno operisan Haris Silajdžić

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je hospitaliziran i uspješno operisan.

Haris Silajdžić - Nezavisne.com

Silajdžić je podvrgnut operativnom zahvatu na srcu u Centru za srce u Sarajevu, a operaciju je, prenose mediji, vodio prof. dr. Mirsad Kacila. Silajdžić je nakon uspješnog operativnog zahvata smješten na Odjel intenzivne njege.

Na operaciju se Silajdžić, navodno, odlučio zbog pogoršanja stanja sa krvnim sudovima u srcu.

Silajdžić je prije političke karijere radio i kao profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a obnašao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi Republike BiH, zatim premijera RBiH. Od 1997. obavljao je dužnost dopredsjednika Vijeća ministara BiH, a od 6. novembra 2006. do 10. novembra 2010. obavljao je dužnost člana Predsjedništva BiH, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh