BiH

Ministrica Turković zahvalila ambasadorici Tzvetkov-Karabashev za pomoć Bugarske

Ministrica Turković se u ime BiH zahvalila Republici Bugarskoj na pomoći..

Bisera Turković - Avaz.ba

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila u posjetu ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustinu Tzvetkovu-Karabashevu.

Bisera Turković i Avgustina Tzvetkova-Karabasheva – Fena

Ministrica Turković se u ime BiH zahvalila Republici Bugarskoj na pomoći koju je danas Bugarska dopremila u BiH kao podršku našoj zemlji u borbi protiv pandemije COVID-19 u vidu 200 kompleta zaštitnih medicinskih odjela sa vizirima i zaštitnim naočalama.

Ministrica Turković je također zahvalila Vladi Bugarske na odluci da finansijski podrži modernizaciju domova zdravlja u Tuzli, Mostaru i Banja Luci, kao i za dodatnu pomoć našoj zemlji.

Ministrica Turković i ambasadorica Tzvetkova-Karabasheva razmijenile su mišljenja o aktuelnostima u procesu približavanja BiH Evropskoj uniji. Ambasadorica Bugarske ponovila je punu podršku njene zemlje ubrzanju evropskog puta BiH, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh