BiH

U BiH stiže veliko nevrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje veoma nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i mogućim lokalnim nepogodama s gradom, osim juga gdje će biti pretežno sunčano, suho i toplo.

Snažan vjetar i grad poharao općinu Srbac - Screenshot/Facebook

Jutro će bit promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, dok će u prijepodnevnim satima doći do novog naoblačenja, koje će usloviti jače grmljavinske procese i nestabilnosti na sjeveru, koja će se premještati prema centralnom pojasu, saopšteno je iz entitetskog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se očekuje česta kiša s pljuskovima i grmljavinim i uslovima za lokalne nepogode praćene jakim vjetrom i pojavom sugradice i grada. U večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku, u ostalim predjelima suho, dok će na jugu biti pretežno suho i vjetrovito, uz malu vjerovatnoću za lokalne pljuskove i grmljavinu, prenosi “Srna”.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od 11 do 19 stepeni, na jugu do 22 stepena Cezijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh