BiH

Jedini restoran u Sarajevu u kojem se može jesti, a da ne sjedite u bašti

U zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno zasjedanje. Na dnevnom redu je mnogo tačaka o kojima će zastupnici raspravljati. U toku pauze pružena im je mogućnost da se okrijepe u restoranu ove državne institucije koji, uprkos donesenim naredbama, radi iz sjednice u sjednicu.

Restoran u zgradi Parlamenta BiH - N1info.com

Naime, prema naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koja je donesena prije nekoliko dana, dozvoljen je rad ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru, ali samo onima koji imaju bašte i terase što nije slučaj u ovom konkretnom primjeru.

O ovom slučaju jučer se oglasio i zastupnik Damir Arnaut koji je postavio pitanje zašto restoran u PS BiH radi za parlamentarce iako nema ni baštu ni terasu, piše “N1“.

“Zašto policija provodi represivne mjere nad građanima, uključujući i nad djecom i penzionerima, a ne u ovom slučaju?”, pita se Arnaut.

Ipak, ispred ulaza u restoran, postavljen je stol na kojem se nalazi dezinficijens za ruke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh