BiH

Završen pretres u Zavodu za javno zdravstvo FBiH: “Mi nemamo ništa s tim”

Pripadnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine i SIPA-e okončali su pretres u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH koji je počeo u poslijepodnevnim satima.

Pretres u Zavodu za javno zdravstvo FBiH - N1info.com

Informaciju je za “N1” potvrdio i Davor Pehar, direktor ove institucije.

“SIPA i Tužilastvo BiH su u nama imali partnere i stavili smo na raspolaganje sve što može poslužiti istrazi”, izjavio je Pehar za “N1“.

“Niti ja, niti bilo ko iz Zavoda nemamo ništa se tehničkom specifikacijom nabavki”, izjavio je Pehar.

Podsjetimo, tužiteljski tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba u predemtu “Respiratori”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski radnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh