BiH

Stigli odgovori FUCZ: Kako su nabavljeni respiratori, zbog čega Srebrena malina

Komisija za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH dobila je dodatne odgovore od Federalne uprave Civilne zaštite o realizovanim nabavkama u toku pandemije korona virusa, s posebnim osvrtom na aferu nabavke 100 respiratora.

Pristigli respiratori u BiH - Fena.ba

Odgovori su danas stigli na adresu članova Komisije. U njima, između ostalog, navodi se da Federalna uprava Civilne zaštite “iz razloga krajnje hitnosti, a u uslovima pogoršane epidemiološke situacije i vrlo kratkih rokova važenja ponuda nije vršila identificiranje profesionalne sposobnosti”.

Kako navode u odgovorima, od Federalnog zavoda za javno zdravstvo traženi su invazivni respiratori za djecu i odrasle i u skladu sa zahtjevom takvi su nabavljeni, prenosi “N1“.

Odgovori na pitanja – N1

Odgovori na pitanja – N1

Odgovori na pitanja – N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh