BiH

Jelka Milićević saslušana u Tužilaštvu BiH

Ona je u svojstvu svjedoka dala iskaz na okolnosti nabavke 100 respiratora iz Kine u našu zemlju

Jelka Milićević - Nezavisne.com

Jelka Miličević, ministrica finansija u Vladi Federacije BiH, saslušana je danas u Tužilaštvu BiH, potvrđeno je „Avazu“ iz više izvora. Ona je u svojstvu svjedoka dala iskaz na okolnosti nabavke 100 respiratora iz Kine u našu zemlju.

Podsjećamo, osim nje saslušan je i Hasan Ganibegović, šef kabineta premijera Fadila Novalić i sekretarka Edita Kalajdžić.

Ova afera danima potresa bh. javnost od kada je firma „Srebrena malina“, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić uvezla sporne respiratore iz Kine.

Milićević je poziv sa saslušanje dobila najprije za 11 sati, ali je on kasnije pomjeren zbog njenih obaveza, iza 15 sati. U Tužilaštvu je provela nekoliko sati.

Milićević, inače komandantica Federalnog štaba civilne zaštite, je odmah po izbijanju ove afere kazala kako nije bila upoznata s nabavkom respiratora. O tome je danas svjedočila kao svjedok Tužilaštva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh