BiH

Na koje tajno mjesto je Fikret Hodžić nosio ponudu za respiratore

Gostujući u emisiji FACE TV Senada Hadžifejzovića, Fikret Hodžić, vlasnik firme Srebrena malina, koja je nabavila spornih 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM, kazao je da ne može reći gdje je odnio ponudu?!

Fikret Hodžić - Instagram

Između ostalog je rekao da ne postoji nijedno ime koje ne smije izgovoriti, a potom dodao:

“Kada sam dobio ponude isprintao sam ponude i odnio na mjesto gdje su nosili svi drugi”.

Na pitanje gdje, ponovio je da ih je odnio na mjesto gdje su nosili svi drugi.

Na ponovljeno pitanje gdje je to, rekao je:

“Postoje neke stvari na koje vam ne mogu odgovoriti. Reći ćemo i onima…”, odgovorio je Hodžić.

Ustvrdio je potom da “ovom poslu nije bilo namještenih talova između mene, drugog ili trećeg lica”, i da je jedini razlog zašto je dobio ovaj posao “taj što oni nisu imali drugo rješenje osim mene”.

Podsjetimo, predmet nabavke ovih 100 respiratora preuzelo je Tužilaštvo BiH. SIPA je pretresla prostorije Federalne uprave civilne zaštite, Srebrene maline i Vlade FBiH, te izuzela dokumentaciju, laptope, neke mobitele… U međuvremenu je Vlada FBiH “preventivno suspendovala” Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, a odgovore na brojna pitanja čekaju i Vlada i Komisija za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

U Parlamentu FBiH se govori da su ponude nošene u Vladu FBiH.

U Komisiji za sigurnost napominju da i oni traže ove odgovore.

Koje je to “tajno” mjesto gdje su se nosile ponude, pitali smo Mirnu Delalić, advokaticu Fikreta Hodžića, kao i Kadriju Kolića, pravnog zastupnika Fahrudina Solaka. Kolić nije mogao ništa reći.

Delalić je odgovorila da trenutno nije u mogućnosti odgovoriti na pitanja zbog postupka koji se provodi, a odgovor iz Vlade FBiH čekamo, piše “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh