BiH

Proširen klaster Živinice: Još dva slučaja koronavirusa u TK

U posljednja 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla urađeno je 59 testova na koronavirus

UKC Tuzla - Screenshot

U posljednja 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla urađeno je 59 testova na koronavirus, a od toga su dva pozitivna, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Nova dva pozitivna nalaza vezana su za postojeći klaster Živinice. Radi se o dvije ženske osobe, srednje i starije životne dobi, obje su u kućnoj izolaciji i mogu se povezati sa ranije zaraženim osobama – saopšteno je iz Kriznog štaba.

U Tuzlanskom kantonu trenutno imamo šest aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19, a od toga je pet vezano za klaster Živinice, dok je jedan preostali slučaj muškarac iz Gradačca, koji je po dolasku iz sjeverne Evrope bio u kućnoj izolaciji i za sada nije utvrđeno da je bilo koga zarazio. Pet oboljelih osoba se nalazi u kućnoj izolaciji dok je jedna hospitalizirana na UKC-u Tuzla.

Na UKC-u Tuzla 0d 27. marta do danas urađeno je ukupno 6.990 testova na koronavirus, a od toga je bilo 90 pozitivnih nalaza. Od bolesti COVID-19 preminule su dvije žene, jedna osoba je prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a svi ostali, osim šest aktivnih slučajeva, opravili su se od ove bolesti, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh