BiH

Građani se okupili ispred zgrade Filozofskog fakulteta u Sarajevu: Sjećanje na žrtve zločina koje je počinio NDH

Članovi Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini i drugi građani okupili su se danas u Sarajevu u znak protesta protiv održavanja mise za žrtve Bleiburga.

Okupljanje građana - N1

Okupljanje je počelo oko 11 sati, uz prisustvo policije, javio je “N1“. Prema ranijim najavama, u vrijeme održavanja mise u sarajevskoj katedrali, članovi SABNOR-a i drugi građani će imati komemorativnu šetnju u znak sjećanja na žrtve zločina koje su tokom Drugog svjetskog rata u Sarajevu počinili i pripadnici fašističke NDH.

Iz MUP-a KS su ranije skrenuli pažnju svima koji budu učestvovali na ovom skupu, da su u obavezi pridržavati se važećih naredbi donesenih u vezi sa aktuelnom pandemijom, uz napomenu da nije dozvoljeno zadržavanje većeg broja osoba na određenom lokalitetu, jer bi se to smatralo javnim skupom, što je aktulenom naredbom Federalnog štaba civilne zaštite zabranjeno.

Od 12:15 sati održat će se sveta misa u katedrali u Sarajevu koju će predvoditi nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh