BiH

Lugi Pezzuto podržava kardinala Puljića

Apostolski nuncij u BiH mons. Lugi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje u izjavi za “Katolički tjednik” istaknuo je kako u potpunosti podržava saopštenje biskupa BK BiH Vinka kard. Puljića.

mons. Lugi Pezzuto - Fena

Mons. Pezzuto kazao je kako Apostolska nuncijatura u Sarajevu u potpunosti podržava saopštenje Biskupske konferencije BiH u kojem se, među ostalim, navodi kako katolički biskupi odlučno odbacuju sve nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na misu koju će u subotu, 16. maja, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova za žrtve Bleiburga predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić, saopštio je tjednik.

Podsjećaju kako je papa Franjo za vrijeme svog pastirskog pohoda glavnom gradu BiH, 6. juna 2015. godine, u govoru članovima Predsjedništva BiH rekao kako papa Franjoi BiH imaju “posebno značenje za Evropu i čitav svijet”.

Također je istaknuo, navode, kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet “evropskog Jeruzalema” i zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera, a takva uloga, kako kažu, zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi.

“Osuda svih zločina, bilo ko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa”, dodaje se u saopštenju, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh