BiH

U FBiH ukinuta zabrana kretanja mlađim od 18 i starijim od 65 godina, otvaraju se kina i teretane

Federalni štab civilne zaštite danas je donio odluku da neće produžiti ograničenje kretanja osobama mlađim od 18 i 65 godina.

Kafić - Fokus.ba

Ta naredba će sutra (petak) prestati da važi.

Do danas maloljetnici i penzioneri su imali određene dane kada su mogli izlaziti na ulice odnosno tri puta sedmično. Od sutra za njih se život vraća u normalu. Ista odluka od danas vrijedi i za stanovnike Republike Srpske.

Od sutra je u FBiH dozvoljeno i sportistima da se vrate u trenažni proces izuzev bazena i kupališta.

Kako se saznaje sportskim kolektivima će biti izdate posebne preporuke kojih će se morati pridržavati u narednom periodu kako se ne bi narušila epidemiološka slika.

Također se dozvoljava i rad teretana i rekreacijskih centara.

Federalni štab je u skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom od sutra dozvolio rad kinima, bibliotekama, muzejima i galerijama.

Sjednica Federalnog štaba civilne zaštite je u toku, pa se uskoro očekuju i ostale odluke koje će biti donesene, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh