BiH

Solak i FUCZ u restoranu na Stupu za četiri mjeseca ostavili 5.700 KM!

Ovih dana se i dalje piše o skandalu koji potresa BiH, a koji se tiče sporne nabavke respiratora iz Kine i druge medicinske opreme.

Fahrudin Solak - Twitter

Mediji su danas objavili da je Federalna uprava civilne zaštite sa Solakom na čelu od 2015. godine, u restoranu “Zlatni lav” na Stupu “ostavila” 14.000 KM, a samo od decembra prošle do marta ove godine tamo je plaćen ceh u iznosu od 5.700 KM.

Dakle, ako stavimo brojke na papir, dolazimo do računice da su FUCZ i Solak u prosjeku dnevno u ovom restoranu ostavljali po 46 KM.

Prema pisanju portala “Radio Sarajevo“, spomenutom restoranu u martu ove godine ostavljeno 2.200 KM, te je, u skladu sa javnim nabavkama, sklopljen direktni sporazum. Tri mjeseca ranije, u decembru 2019. FUCZ je platio ukupno 3.500 KM.

Prema pisanju istog portala, Fahrudin Solak nije štedio novac običnih građana BiH ni na svoje uposlenike, pa je u decembru prošle godine radna odjeća za vozača direktora u Elegansu d.o.o Sarajevo plaćena 1.013,68 KM.

Kada je u pitanju opremanje zgrade FUCZ-a, u dva navrata za trakaste zavjese je izdvojeno 3.809 i 5.980 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh