BiH

Fikret Hodžić traži da mu se dozvoli pristup 450.000 KM koji su mu na računu

Sud BiH je zaprimio podnesak firme ”Srebrena malina” za uplatu iznosa PDV-a i u postupku je donošenje odluke, ističu iz Suda BiH

Fikret Hodžić - Source.ba

Kompanija „Srebrena malina“ TV voditelja Fikreta Hodžića podnijela je molbu Sudu BiH da joj se hitno odblokiraju računi u Privrednoj banci kako bi mogla platiti preostali iznos PDV-a od nešto više od 450.000 KM, piše “Avaz“.

Kako ističe izvor iz Suda BiH, Hodžić je zatražio deblokadu računa, a u suprotnom će njegova kompanija imati ogromnu štetu, koja bi nastala, naglašava, ne njihovom krivicom.

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH u slučaju “Respiratori” Sud BiH je ranije donio odluku o blokadi dva računa koje firma ”Srebrena malina” ima u Privrednoj banci Sarajevo.

– Sud BiH je zaprimio podnesak firme ”Srebrena malina” za uplatu iznosa PDV-a i u postupku je donošenje odluke – ističu iz Suda BiH.

„Srebrenoj malini“ računi su blokirani zbog sporne nabavke 100 respiratora iz Kine, koji su koštali 10,5 miliona KM.

Još 20 respiratora nije stiglo u BiH, a očekuje se da će u BiH stići do kraja sedmice.

Inače, stručnjaci su vještačili respiratore, za koje je, prema saznanjima “Avaza“, ocijenjeno da ne zadovoljavaju potrebe bolnica.

Zbog sporne nabavke 100 kineskih respiratora koji su koštali 10,5 miliona KM blokirana su im dva računa u Privrednoj banci.

Zatraženo je, kako saznajemo, da im se omogući plaćanje preostalog iznosa PDV-a od 450 hiljada KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh