BiH

Za preko 10.000 penzionera u Brčkom iduće sedmice počinje isplata novčane pomoći

Spisak penzionera koji nemaju pravo na ovu naknadu biće javno objavljen. To su lica koja imaju penziju veću od 915 KM

U Brčkom će od sljedeće sedmice početi isplata jednokratne novčane pomoći penzionerima koji imaju prebivalište u ovom gradu, a ovu vrstu pomoći primali su i ranijih godina, rekao je na konferenciji za novinare šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi distrikta Akif Pezerović, prenosi “Fokus“.

Pezerović je naveo da će pravo na ovu vrstu pomoći imati i novi penzioneri koji će taj status steći od 3. maja do 31. jula.

On je dodao da će isplata novca za te korisnike, ukoliko budu ispunili potrebne uslove, početi u septembru.

Pezerović je napomenuo da je jednokratnu novčanu pomoć do sada primalo 10.300 penzionera, te da očekuje da će to pravo ostvariti još njih 500.

“Jednokratna novčana pomoć od 150 KM biće isplaćena penzionerima sa penzijom do 371,78 KM. Ukoliko penzioner prima penziju u iznosu od 371,78 KM do 465,87 KM biće mu isplaćena pomoć od 100 KM, dok će po 50 KM dobiti penzioneri čija je penzija između 465,88 KM i 915 KM”, pojasnio je Pezerović.

Prema njegovim riječima, za ove namjene Vlada distrikta je iz lokalnog budžeta izdvojila 1.370.000 KM.

“Spisak penzionera koji nemaju pravo na ovu naknadu biće javno objavljen. To su lica koja imaju penziju veću od 915 KM”, naveo je Pezerović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh