BiH

Konobari ne smiju nositi maske spuštene ispod brade

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da ostaje na snazi mjera da konobari pri radu u baštama ugostiteljskih objekata moraju da nose zaštitne maske..

Kafić - RAS Srbija

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da ostaje na snazi mjera da konobari pri radu u baštama ugostiteljskih objekata moraju da nose zaštitne maske, te da je ne smiju nositi spuštene ispod brade.

To u ovom trenutku neće biti regulisano na drugačiji način, ali ćemo ispratiti kako se stvari odvijaju na terenu, te u skladu sa epidemiološkom situacijom donositi odluke i preporučivati mjere“, rekao je Šeranić novinarima nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Na pitanje novinara da li će to biti regulisano na neki drugi način ili će biti nastavljeno pisanje kazni po tom osnovu, Šeranić je rekao da u ovom trenutku neće biti promjena, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh