BiH

Američka ambasada u BiH se oglasila povodom najavljene mise za Bleiburg u Sarajevu

Američka ambasada u Bosne i Hercegovine se danas putem zvaničnog Twitter naloga oglasila u vezi sa predstojećom misom u Sarajevu za blajburške žrtve..

Ambasada SAD u BiH - Avaz.ba

Američka ambasada u Bosne i Hercegovine se danas putem zvaničnog Twitter naloga oglasila u vezi sa predstojećom misom u Sarajevu za blajburške žrtve, koja je najavljena za 16. maj, a čija je najava stigla samo dan uoči obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Evropi.

Razmišljajući o Drugom svjetskom ratu, moramo prepoznati i pamtiti historiju u njenoj cjelovitosti. Pozivamo one koji organiziraju bleiburšku komemoraciju u BiH da se suzdrže od historijskog revizionizma i retrogradne retorike. Kao što smo upravo obilježili Dan pobjede nad fašizmom, svi se moramo fokusirati na prave vrijednosti demokracije, pomirenja i međureligijskog dijaloga“, naveli su u tweetu iz Ambasade SAD-a u BiH, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh