BiH

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva sutra časti građane kafom i šišanjem

Nakon 55 dana od obustave rada, izazvane pandemijom koronavirusa, sutra sa radom počinju ugostiteljski objekti (kafići i restorani), frizerski i kozmetički saloni, kao i druge djelatnosti čiji je rad bio onemogućen u cilju sprečavanja širenja virusa i smanjenja socijalnih kontakata u Republici Srpskoj.

Istočno Sarajevo - Wikipedia

Кao znak simbolične podrške početku rada ugostiteljskih objekata i frizerskih salona, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić će u ponedjeljak iz svog ličnog primanja u svim ugostiteljskim objektima na području opštine i svim frizerskim salonima, omogućiti prvih 10 besplatnih kafa i prvo šišanje sugrađanima, u svakom od ovih objekata.

“Ističemo da su se građani opštine Istočno Novo Sarajevo u prethodna dva mjeseca u potpunosti pridržavali mjera Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i da se rad svih javnih ustanova i institucija odvijao uobičajeno i bez zastoja, te da spadamo u red lokalnih zajednica na čijoj teritoriji nije bilo oboljelih stanovnika”, dodali su iz Općine.

Također na građane se apeluje da se u vremenu postepenog ublažavanja mjera zabrane pridržavaju svih datih preporuka i što je najbitnije poštuju pravila držanja socijalne distance, nošenja zaštitne opreme, ne okupljaju se na javnim mjestima, te da poštuju sve ostale instrukcija, kako bi zdravlje svih i dalje ostalo neugroženo, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh